×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

اجتماعي

× روانشناسي ، مقاله هاي اجتماعي
×

آدرس وبلاگ من

kalmorzi.goohardasht.com

آدرس صفحه گوهردشت من

goohardasht.com/kalmorzi

لطفا نظر دهيد

رواج ازدواج پسران با دختران بزرگتر از خود

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تازه ترین آمار سازمان ثبت احوال كشور، موید تغییر فرهنگ همسریابی در ایران است كه بر اساس آن، تاكنون پسران به دنبال ازدواج با دختران كوچكتر از خود بودند اما اینك، ازدواجهایی در كشور رونق گرفته است كه در آن، زن از نظر سنی بزرگتر از مرد است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تازه ترین آمار سازمان ثبت احوال كشور، موید تغییر فرهنگ همسریابی در ایران است كه بر اساس آن، تاكنون پسران به دنبال ازدواج با دختران كوچكتر از خود بودند اما اینك، ازدواجهایی در كشور رونق گرفته است كه در آن، زن از نظر سنی بزرگتر از مرد است.
ایسنا در این زمینه به نقل از سازمان ثبت احوال گزارش داد كه میزان ثبت ازدواجهایی كه در آن زوجه ۲۰ سال از زوج بزرگتر است، در یكسال اخیر بیش از ۵۷ درصد رشد كرده است.
هنوز گزارشی از بررسیهای كارشناسی در باره دلایل وقوع این پدیده انتشار نیافته است اما شماری از صاحبنظران یكی از مهمترین دلایل این امر را مسائل اقتصادی می دانند و معتقدند معمولا مردانی كه با زنان بزرگتر از خود ازدواج می كنند، می خواهند دغدغه كمتری برای تامین زندگی در آغاز تشكیل خانواده داشته باشند. اما، علاوه بر این، تغییر فرهنگی یادشده می تواند از دلایل و عوامل دیگری نیز نشات گرفته باشد. دلایلی كه در آن، مفاهیم و ارزشها در زندگی دستخوش دگرگونی می شوند.
در همین راستا، از نكات قابل توجه گزارش سازمان ثبت احوال این است كه میزان ازدواج‌هایی كه در سه ماهه اول سال ۸۶ ثبت شده‌اند و در آن، سن زوج یك سال بزرگ‌تر از زوجه بوده است، ۲۵/۸ درصد است حال آنكه این میزان در مدت مشابه سال۸۷ جاری به ۴۰/۸ درصد رسیده است. از سوی دیگر، میزان طلاق همین گروه در سه ماهه اول سال۸۶ ،۰۲/۷ درصد بوده كه در سه ماهه سال جاری به ۴۰/۸ درصد رسیده است.
همچنین در ۰۸/۲ درصد از ازدواج‌های ثبت شده در سه ماهه اول سال ۸۶، سن زوجه دو سال بیشتر از زوج بوده كه این رقم در سه ماهه اول سال جاری به ۱۷/۲ درصد رسیده است و این در حالیست كه درصد طلاق همین گروه سنی در سه ماهه اول امسال نسبت به سال گذشته ۱۷صدم درصد افزایش نشان می دهد.
بنا به گزارش ثبت احوال، تعداد ازدواج‌ها و طلاق‌هایی كه در آن‌ها سن زوجه سه، چهار و پنج سال و یا بیشتر از زوج بوده است و ‌در سه ماهه اول سال ۸۷ به ثبت رسیده، نسبت به سه ماهه اول سال ۸۶، اندكی كاهش دارد.
در مجموع، طی چند سال اخیر، روند همسریابی و ازدواج جوانان تغییرات قابل توجهی داشته است كه بالاتر بودن سن زوجه نسبت به زوج در ازدواج یكی از این موارد است، به طوری كه در حال حاضر تعداد ازدواج‌هایی كه سن زوجه، ۱۰ سال تا ۲۰ سال بیشتر از زوج است، در سه ماهه اول سال ۸۶، ۱۰۵۹ فقره بوده و این رقم در مدت مشابه امسال به ۱۰۴۳ فقره رسیده است.
همچنین در سه ماهه اول سال گذشته۱۳۲ مورد ازدواج در كشور ثبت شد كه سن زوجه بیش از ۲۰ سال بیشتر از زوج بوده كه این نوع ازدواج در مدت مشابه امسال به میزان ۲۰۸ فقره ثبت شد كه نشانگر ۵۷/۵۷ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه پارسال است. البته افزایش تعداد ازدواج‌هایی كه سن زوج ۲۰ سال بیشتر از زوجه هست نیز در حال افزایش است، به طوری كه در بهار سال گذشته ۲۹۴۳ فقره ازدواج از این دست در كشور ثبت شده كه این رقم در سه ‌ماهه اول امسال به ۳۰۱۹ فقره رسیده است.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی سازمان ثبت احوال، آمار طلاق ازدواج‌هایی كه سن زوج یا زوجه بیش از ۲۰ سال بیشتر از همسر خود است، نیز افزایش یافته است، ‌به طوری كه تعداد وقوع طلاق در ازدواج‌هایی كه سن مردان ۲۰ سال بیشتر از همسرانشان بوده در سه ماهه اول سال ۸۶ ، ۵۵۳ مورد بوده كه این رقم در سال جاری به ۵۸۸ مورد رسیده است.
همچنین تعداد طلاق در زنانی كه ۲۰ سال از همسران خود بزرگترند، در سه ماهه اول امسال ۴۷ فقره بوده، در حالی كه این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۳۵ مورد ثبت شده است.
تعداد ازدواج‌های ثبت شده در سه ماهه سال ۸۶ نیز كه زوجه یك سال از زوج بزرگ‌تر بوده، ۵۷/۳ درصد است كه این رقم در سه ماهه سال جاری به ۶۸/۳ درصد رسید، همچنین میزان طلاق ثبت شده همین گروه در سه ماهه اول سال ۸۶، ۲۲/۳ درصد بوده است كه در سه ماهه اول سال جاری به ۶۸/۳ درصد رسیده است.
بنا به آمار رسمی سازمان ثبت احوال كشور، در سه ماهه‌ اول سال ۸۶ همچنین در ۹۱/۱۱ درصد از ازدواج‌های ثبت شده، اختلاف سنی بین زوجه و زوج صفر بوده كه این رقم در سه ماهه سال ۸۷ به ۲۹/۱۲ درصد افزایش یافته است . نرخ طلاق در این گروه كه اختلاف سنی زوج و زوجه صفر است، نیز در سه ماهه اول سال ۸۶، ۱۱/۱۰ درصد بود كه این رقم در سه ماهه سال جاری به ۲۹/۱۲ درصد افزایش یافته است.
همچنین آمار طلاق زوج‌هایی كه دو سال بیشتر از زوجه خود سن دارند، در سه ماهه اول سال ۸۶ ، ۶۳/۷ درصد بوده كه این رقم در سه ماهه اول سال ۸۷ به ۳۳/۹ درصد افزایش یافته است.

سه شنبه 18 شهریور 1387 - 8:41:07 AM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم